FORGOT YOUR DETAILS?

Hrvatski
English

Konoba Adio Mare ©️ 2018

Pravila privatnosti / Privacy Policy

O konobi Adio Mare

Raduje nas da mnogi Korčulu pamte po konobi Adio Mare, po našem radu, trudu i želji da kulinarskim umijećem osvojimo sve koji su ikada bili u srcu Korčule. Iza nas je 45 godina obiteljskog rada obitelji Cvitković i Bojić.

Konoba Adio Mare utemeljena je 1974. godine, a sastoji se od tri prostora koji čine jedinstvenu cjelinu. U središnjem dijelu konobe dominira kuhinja oko koje je šest stolova i prepoznatljivi grill na drveni ugljen. U drugom dijelu su dva velika stola koja mogu primiti po 14 posjetitelja svaki, a nalaze se u prekrasnom ambijentu stare korčulanske kalafitske radionice. Alat se i danas može vidjeti na unutrašnjim zidovima konobe. Treći dio čini terasa na otvorenom uz koju goste vežu brojna sjećanja.

Obično je teško izabrati između središnjeg dijela u kojem gosti mogu pratiti kako se njihovo jelo priprema ili npr. srca konobe čiji interijer podsjeća na neka davna vremena ili pak terase gdje okruženi stablima korčulanskih limuna i naranči, uživajući  u okusima i mirisima gledate najstariju korčulansku crkvicu sv. Petra, korčulansku katedralu sv. Marka ili npr. kuću Marka Pola.

Neponovljiva lokacija za jedinstveni gastronomski doživljaj koji je davne 1974. započeo Dida Cvijo, a s puno ljubavi i truda nastavljaju Ana, Dado i Ante.

PRIZNANJA

TOP